Archívum 

Both Tamás
Szlovák Műszaki Egyetem, Pozsony

Jelenleg informatikát tanulok Pozsonyban, a füleki gimibe 2014 és 2018 között jártam. Amikor a gimnázium diákja lettem, még nem tudtam pontosan, hogy mivel szeretnék később foglalkozni, de ez elég hamar megváltozott: a gimiben lehetőségem volt programozást tanulni, ami nagyon megtetszett, és most is egy egész komoly részét alkotja a a tanulmányaimnak. Még 4. évfolyamban Tomolya tanár úrral elindítottuk a Virtuális programozó kört, amelynek azóta is az oktatója és aktív részese vagyok. Ezt tartom a legemlékezetesbb dolognak a gimiből. Ezenkívül szívesen emlékszem vissza a különböző versenyekre, illetve az itt eltöltött nyugodt, jó hangulatú évekre.

Ádám Diana
Kassai Műszaki Egyetem – Gazdaságtudományi Kar

Sziasztok, Ádám Diana vagyok és jelenleg gazdaságtudományt tanulok, emellett a szabadidőmben rendezvényszervezéssel is foglalkozok. 

Az igazat megvallva, amikor középiskolát választottam még fogalmam sem volt arról, hogy melyik egyetemen szeretnék továbbtanulni. Eleinte szlovák nyelvű gimnáziumba készültem, de végül a Füleki Gimnázium mellett döntöttem, mert így lehetőségem nyílt arra, hogy magyarországi egyetemek között is válogathassak. A gimis éveim alatt tagja voltam a diákönkormányzatnak, ahol kipróbálhattam a rendezvényszervezést és az Apropó kisszínpadnak, ami megtanított a csapatmunka fontosságára. Nagyon sok szép emlékem maradt a gimibálokról, avatásokról, sítanfolyamokról, turisztikáról és még sok más rendezvényről, aminek ti is részesei/szervezői lehettek, ha a füleki gimit választjátok. A gimis tanáraim az évek során folyamatosan támogattak a versenyekre, érettségire és az egyetemre való felkészülés során is. Végül egy szlovák egyetem mellett döntöttem. Féltem tőle, hogy milyen lesz magyar gimnáziumból szlovák egyetemre kerülni, de fölöslegesen. Az új szakkifejezések mindenki számára egyformán idegenek voltak, és pár hónap után belejöttem a szlovák nyelv napi szintű használatába is. Ha tehetném most sem döntenék másképp.